ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

panos agrios

ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Comments Closed 5 Views

Ο σύλλογος ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ εδρεύει στο Περιστέρι και οι αθλητές του ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα του KARATE και συγκεκριμένα με το στυλ του SHOTOKAN. Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ. Ο ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στηρίζει τον πρωταθλητισμό και οι αθλητές του συμμετέχουν σε όλα τα αναγνωρισμένα πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό με διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, λαμβάνοντας την αντίστοιχη μοριοδότηση στις Εισακτέες εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια.

Οι Πανελλήνιες Πρωταθλήτριες Θεώνη Ρέγκλη, Αναστασία Κόκκοτα και Αριάδνη Κόττα θα εκτελέσουν συγχρονισμένα το kata (σκιαμαχία) UNSU.

Το UNSU σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Χέρια στα σύννεφα» και είναι ένα kata υψηλού επιπέδου που συνήθως το συναντάμε σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα καθώς  η εκτέλεσή του απαιτεί ταχύτητα, ευκινησία και πάνω από όλα εκρηκτική δύναμη.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του kata είναι το άλμα 360Ο , που είναι ίσως η πιο δύσκολη τεχνική σε όλα τα kata του Shotokan. 

Μετά την  ολοκλήρωση του kata οι αθλήτριες θα εκτελέσουν την ανάλυσή του δηλαδή το λεγόμενο bunkai. To bunkai συμβολίζει την όλη διαδικασία της διάσπασης των κινήσεων ενός kata, για να κατανοήσουμε πως μπορούν να εφαρμοστούν πρακτικά οι συγκεκριμένες τεχνικές στην αυτοάμυνα. 

Share