ΜΕΜΕΝΤΟ

panos agrios

ΜΕΜΕΝΤΟ

Comments Closed 4 Views

 Οι Εκδόσεις Memento ξεκίνησαν από ανθρώπους με βαθιά αγάπη και μεράκι για το βιβλίο, που αποφάσισαν πως έχουν περισσότερα να χάσουν αν δεν δουν το όραμά τους τυπωμένο σε χαρτί, παρά αν επενδύσουν στις ιδέες τους.

Σκοπός των εκδόσεών μας είναι η έκδοση βιβλίων που γεμίζουν την καθημερινότητά μας, που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, που συμπληρώνουν ελλείψεις, μας κρατούν συντροφιά και μας ολοκληρώνουν.

 

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κυρίου Στέλιου Πρεζεράκου με τίτλο “Ένας Έλληνας στο  Edo”.

“Φούτζι, κιμονό, κερασιές. Αυτά είναι τα τρία θέματα των εικόνων που εμφανίζονται στο Google όταν κάποιος αναζητήσει τη λέξη Ιαπωνία: μια ατυχής πραγματικότητα, γιατί η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι πολύ περισσότερα από αυτά.

Γιατί ο μεγάλος Αυτοκράτορας Meiji άλλαξε το όνομα του Edo, της πόλης των Σογκούν, σε Τόκυο; Ποιος ήταν ο μυθικός Taira no Masakado; Γιατί οι Ιάπωνες φοβούνται τον αριθμό τέσσερα; Τι κοινό έχει η Γιοκοχάμα με το γεφύρι της Άρτας; Γιατί υπάρχει ένα μνημείο για ένα πεθαμένο άλογο στη μέση μιας κεντρικής λεωφόρου; Πού φυτρώνει το λουλούδι του Κάτω Κόσμου; Όλα αυτά είναι λίγα από τα χιλιάδες μυστικά σημεία που κάνουν το Τόκυο να μην είναι μια συνηθισμένη μεγαλούπολη, αλλά το σκηνικό ενός συναρπαστικού ταξιδιού που θυμίζει κυνήγι του θησαυρού. Και για να βρεις το θησαυρό, χρειάζεται ένας χάρτης-κλειδί. Δηλαδή, αυτό το βιβλίο!”

Share