Κωνσταντίνος Σγουμπόπουλος

Κωνσταντίνος Σγουμπόπουλος

Workshop ZEN MEDITATION ,
Κωνσταντίνος Σγουμπόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Σγουμπόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασκείται στο Tae Kwon do από το 1986, είναι κάτοχος 7 Dan, και 3 Dan στην τέχνη του Iaido. Aπό το 1998 μελετά και εμβαθύνει στην φιλοσοφία και  πρακτική του Ζεν. Το 2001 ξεκινά στο Μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα την τρίμηνη εκπαίδευση του  στον διαλογισμό Ζεν κάτω από την καθοδήγηση του Shi Yong Chuan.

Ολοκληρώνοντας, χρίζεται μοναχός και ξεκινά να εμβαθύνει μέσω της καθημερινής πρακτικής του Ζαζέν. Το 2010  επισκέπτεται το Fudenji, μοναστήρι Ιαπωνικού Σότο Ζεν στην Ιταλία. Εκεί παίρνει την οριστική απόφαση να αφοσιωθεί στην πρακτική και διδασκαλία του Ζεν με σκοπό να ιδρύσει το πρώτο  μοναστήρι Σότο Ζεν στην Ελλάδα.

Το 2012 ταξιδεύει στο μοναστήρι Hosshin-ji και γίνεται δεκτός από τον τότε ηγούμενο του, Koten Roshi ως αρχάριο μοναχό και μαθητή του. Το 2013 παίρνει το χρίσμα του μοναχού Soto Zen και έκτοτε, επιστρέφει στο Hosshin-ji αδιάκοπα δύο φορές το χρόνο για εντατική πρακτική. Εν τω μεταξύ, το 2013, ιδρύει το Zen Center Athens, όπου μέχρι και σήμερα καθοδηγεί τη Sangha και εκπροσωπεί τον Koten Roshi στην Ελλάδα.